Lovak gyomorfekély szindrómája

A tünetek rendkívül változatosak lehetnek

Rossz étvágy
Teljesítménycsökkenés
Visszatartás munka során
Kedvetlenség
Rossz minőségű szőrzet
Fogyás
Enyhe kólika
Visszatérő kólika
Ásítozás, fogcsikorgatás

Miben segíthetünk mi?

Gasztroszkópia

…másnéven gyomortükrözés, a gyomor endoszkópos vizsgálata

A gyomortükrözés jelenleg az egyetlen módszer, amellyel a gyomorfekély diagnosztizálható. A vizsgálat előtt a lovakat legalább 12 órán keresztül szükséges koplaltatni. A vizsgálat során, mely bódításban történik, egy 3,5 m hosszúságú videoendoszkópot vezetünk a ló orrán keresztül a gyomrába és teljesen átvizsgáljuk azt. Az endoszkóp hosszának köszönhetően nem csak a gyomrot, hanem a vékonybél kezdeti szakaszát ( duodenum-patkóbél) is megtekinthetjük a vizsgálat során.

Miért fontos elvégezni a vizsgálatot?

1. A lovak gyomorfekély szindrómáját két betegség( nyelőcsői rész megbetegedése-ESGD, mirigyes rész megbetegedése-EGGD)okozza, melyek elkülönítése fontos a betegség hatékony és egyben költséghatékony kezelésének felépítéséhez.

A gyomorfekély szindrómán kívül más betegségek is okozhtanak hasonló tüneteket pl.: a pylorus elégtelen működése daganat vagy a patkóbél fekélye miatt, gyomortágulat, a gyomor eltömődése, gyomorgyulladás

Mennyibe kerül a vizsgálat?

A vizsgálat ára nettó 60 000Ft+ÁFA, valamint a bódítás ára (5-10000 Ft), illetve a kiszállási költség.

A kiszállási költségek csökkentése érdekében a Facebook csoportban meghirdetett időpontokhoz lehet csatlakozni
A facebook csoport linkje: https://www.facebook.com/groups/2468267550134554

A vizsgálatot a ló tartási helyén végezzük, de ha nem megoldható a koplaltatása, akkor lehetőség van Gyömrőn is a vizsgálat elvégzésére bokszos elhelyezéssel.

Időpontfoglalás


+36709400550
kobaklopraxis@gmail.com

Nem győztük meg eléggé? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy a friss tudásanyagokról, időszakos akcióinkról és legújabb szolgáltatásainkról értesíthessük!

Folyamatban…
Siker! Feliratkozott a hírlevélre!